Wat is data-driven linkbuilding?

Door onze nauwkeurige metingen van de impact van backlinks op jouw keywords ontwerpen wij een op maat gemaakte linkbuild strategie voor jouw website. Op dagelijkse basis meten wij de complete top 100 rankings voor jouw keywords. Hiermee is dus ook het concurrentie veld waarbinnen jouw website opereert inzichtelijk. Op basis van concurrentie analyse en een grote hoeveelheid data van eerdere case studies stellen wij maandelijks een linkpakket samen waarmee we van tevoren een realistische forecast afgeven over de verwachte stijging in keyword rankings.

Hoe werkt dit nou?

Google reageert snel op linksignalen. De Google bot bezoekt dagelijks webpagina’s van sites wereldwijd. Dus ook websites die naar jou site verwijzen. Backlinks worden snel opgepikt en dit “triggert” Google om opnieuw na te denken over jouw landingspagina’s. Binnen een bestek van een maand laten wij een bepaald aantal links plaatsen naar belangrijke pagina’s binnen jouw domein. Via een linkeffectmeting laten wij aan het einde van de maand de (eerste) effecten zien van deze backlinks op jouw keyword rankings.

Strategie

Omdat wij zowel informatie hebben over jouw website als van jouw concurrenten weten wij wat er nodig is per maand om te stijgen in de rankings. Per landingspagina meten wij op dagelijkste basis een set van relevante zoektermen. Wij rekenen exact door welk mix van links en welke anchortekst variatie jij nodig hebt per maand, tegen een scherp budget.

Maar wat krijg je dan?

De beste manier om Google te prikkelen om de posities van jouw keywords opnieuw te beoordelen en te laten stijgen is via een mix van artikelplaatsingen op hogere autoriteit platformen, SEO blogs aangevuld met linkplaatsingen op startpagina klonen. Op deze manier ontvangt jouw site signalen van verschillende platformen met verschillende autoriteit waardes. Daarnaast bepalen wij per link wat de beste anchortekst is. Los van de autoriteit die je ontvangt krijg je middels de anchorteksten ook meer relevantie in de ogen van Google. Vandaar dat de anchorteksten naar jouw site een mix zijn van anchortekstvariaties, synoniemen en her en der gecombineerd met jouw merknaam.

Deze links worden binnen een relatieve korte periode geplaatst, binnen 1 tot 2 weken wat er toe leidt dat de Google bot regelmatig naar jouw site komt en dat jouw rankings opnieuw worden doorgerekend.