Content Management System (CMS)

Een website wordt tegenwoordig niet meer opgeleverd zonder enige vorm van beheer. Wij als ervaren webbouwers hebben in de loop der jaren met veel beheer systemen gewerkt waaronder de bekendere Drupal, Joomla en WordPress, maar ook onbekende als ModX, PIMcore en Concrete5. Ondanks dat deze systemen allemaal CMS systemen zijn is er veel verschil voor jullie als gebruikers en ons als webbouwer.

Het SilverStripe CMS

Wij blijven continu zoeken naar het beste oplossingen voor het beheren van websites. Zo waren wij nooit echt helemaal tevreden met de CMS’en uit het verleden. Als er specifieke wensen waren ging de schoen wringen. En toen was daar het SilverStripe CMS. Er zijn drie zaken wat dit CMS zo geliefd maakt bij ons.

Relatief eenvoudig in te ontwikkelen

Het is erg gebruiksvriendelijk
Er zijn geen standaard templates (dat is een voordeel ja!)
Oja, om direct een misvatting uit de wereld te helpen. WordPress is niet beter voor Google dan bijvoorbeeld SilverStripe. De technische kant van zoekmachine optimalisatie (SEO) is net zo goed te doen in het SilverStripe CMS als in welk ander CMS dan ook. Ik kom het persoonlijk uitleggen als je daar meer over wilt weten.

Eenvoudig ontwikkelen

Het SilverStripe CMS beperkt zicht tot fundamentele functionaliteit van een website. Het biedt een gereedschapskist aan mogelijkheden. Vanuit die gereedschapskist gaan onze ontwikkelaars aan het werk. Zij bouwen precies wat er nodig is. Missen we een gereedschap, dan ontwikkelen we die er zelf bij zodat onze gereedschapskist in de jaren steeds uitgebreider wordt. Het beheer richten wij in zodat het ook logisch overkomt. Je ziet naamgeving die je verwacht en niks abstracts als “Add Block” of “Create List”.

Gebruiksvriendelijk

Doordat onze ontwikkelaars jullie vraag letterlijk vertalen naar logische schermen en knoppen wordt het SilverStripe CMS eigenlijk zelf beschrijvend. Ondanks dat wij wel een gezamenlijke werk/uitleg sessie inplannen is het vaak vanaf het begin al gesneden koek.

Geen standaard templates

Wij maken websites volledige op maat zonder daarbij in een oneindig traject te belanden. Wij zien maar al te vaak dat er voor de verkeerde reden wordt gekozen voor een CMS als WordPress. WordPress leeft van de templates (standaard websites) die er zijn. Bij het kiezen voor zo’n standaard ontstaan er meestal al de eerste concessies. “Als we het zus en zo doen, past het wel in het template”. Vaak blijkt dan later dat er toch aanpassingen nodig zijn. Die aanpassingen blijken dan ook nog redelijk kostbaar te zijn omdat het systeem “omgebouwd” moet worden.
Wij bouwen meteen op maat en dan ook nog eens vliegensvlug. De schoen zal niet wringen en aanpassingen zijn snel door te voeren. Daarnaast werk je ook nog eens met een CMS die daardoor logisch in elkaar zit.

Partner

WeDevelop is een partner webbouwer van het SilverStripe CMS.