Kan mijn Universal Analytics data niet gewoon overgezet worden naar Google Analytics 4?

Helaas kan dat niet. Google Analytics werkt in de basis heel anders dan Universal Analytics en de rauwe data vanuit Universal Analytics kan niet geïmporteerd worden in Google Analytics 4. Ruim voordat Universal Analytics stopt met werken moet je al een Google Analytics 4 property hebben draaien, parallel aan je oude Google Analytics property. Wij begeleiden je graag bij de overgang naar Google Analytics 4.

Ja maar hoe zit het met mijn oude data?

Er zijn meerdere manieren om je legacy data te exporteren. Het ligt er een beetje aan waar je behoeftes liggen. Kleine overzichten binnen Universal Analytics kunnen makkelijk handmatig geëxporteerd worden naar diverse formats zoals pdf, excel, google doc en csv. Ook kun je gebruik maken van de Google Analytics Add-on om direct rapportages te maken binnen Google sheets.

Daarnaast bestaan er ook de mogelijkheid om via de Google Analytics API direct toegang te krijgen tot de data in je Universal Analytics property. Ook is het mogelijk om Google Analytics 360 data te exporteren naar BigQuery.

Deze laatste twee opties zijn vrij ingewikkeld. In de praktijk ben je aangewezen op de hulp van een web developer.

Ja ok, maar wat moet ik nou doen?

Er zijn helaas geen makkelijke oplossingen. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken hoe wij samen met jou alle relevante data uit jouw Universal Analytics properties kunnen borgen.