Waar moet ik aan denken bij een Google Analytics migratie?

Google Analytics 4 werkt in de basis anders dan voorgaande versies. Je kunt daarom dan ook helaas niet je bestaande Universal Analytics (Google Analytics 3) even “upgraden” naar de nieuwe versie. Veel zaken moeten helemaal opnieuw worden ingesteld. Als je nog geen Google Analytics 4 property hebt dan maken wij deze voor je aan als we daarvoor de rechten krijgen. Als dat lastig is binnen je organisatie dan begeleiden we jou stap voor stap binnen dit proces. Wij verzorgen ook de Google Tag Manager implementatie.

Maar hoe zit het met mijn bestaande doelen en views?

We kunnen het helaas niet mooier maken dan het is. Op dit moment zijn er geen views in Google Analytics 4. Ook wordt er niet meer met doelen gewerkt. In Google Analytics is alles een “event” en in principe kun je van ieder event een conversie maken. Je voelt de bui wellicht al hangen, je moet helemaal om gaan denken voor Google Analytics 4.

Kun je data niet automatisch importeren?

Helaas, omdat Google Analytics 4 in de basis de data op een andere manier meet kun je niet zomaar je doelen uit Universal Analytics overzetten naar Google Analytics. Er is een zogeheten migratie tool beschikbaar maar in de praktijk zet deze maar een beperkt aantal doelen over naar Google Analytics 4. Uiteindelijk heb je hier waarschijnlijk meer last van dan dat je er baat bij hebt omdat je eigenlijk je conversie doelen in Google Analytics in de basis op een andere manier inricht.
Wij gaan samen met jou door al je views en doelen heen om precies helder te krijgen welke doelen en KPI’s voor jouw stakeholders belangrijk zijn. Dat is ook gelijk een mooie kans om te evalueren of alles nog wel even relevant is. Wij zorgen ervoor dat jouw doelen zo goed mogelijk vertaald worden naar Google Analytics 4.