De voordelen van een multisite

Steeds vaker komen we concepten tegen de gekopieerd kunnen worden. De bijbehorende websites hebben dan vaak voor 90% dezelfde wensen en eisen. Onze multisite oplossingen maken dit mogelijk

 1. Één codebase

  In essentie maken we één site maar we doen dit op een slimme manier zodat we die vaker kunnen inzetten. Ieder zijn eigen CMS of allemaal in één CMS.

 2. Design

  Bij het programmeren is het belangrijk rekening te houden met de opzet van een multisite. Bij het design is dat niet anders. Bij de multisite wordt goed gekeken welke verschillen binnen het design mogelijk moeten zijn om de sites van elkaar te onderscheiden. Dat kunnen kleurnuances zijn met een ander logo of een totaal andere look en feel.

 3. Smart

  Ondanks dat de websites voor de buitenwereld los van elkaar zijn bestaat de mogelijkheid om tal van slimme koppelingen te maken. Vooral prettig als de websites wel onderdelen met elkaar kunnen delen. Dat bespaard een hoop beheer en dus tijd. Eén keer aanpassen en op alle sites publiceren. 

 4. Snelheid

  Multisites hebben wij ingezet voor alle spa resorts van IWR maar is toepasbaar op veel franchise organisaties. Ook bij overnames kan het voordelig zijn om elk bedrijf in een uniek jasje te hangen zonder steeds opnieuw een complete website te ontwikkelen.

600x600
Use case

Scholen

Alle scholen een eigen website, met de uniforme uitstraling van de stichting. Elke school kan zijn eigen content plaatsen maar de stichting kan met één druk op de knop een nieuwsbericht op alle scholen websites plaatsen.

iwr
Use case

Spa Resorts

Elke spa zijn eigen beleving maar wel met dezelfde manier van het boeken van een entree en arrangementen. Ieder resorts gekoppeld aan zijn eigen backend instantie.

mechan dealers
Use case

Dealer websites

Elke dealer beheert zijn eigen website om zo in te kunnen spelen op de lokale markt. Maar wel de kracht gebruiken van de dealer formule en ontwikkelingen. Een nieuwe dealer is zo voorzien van een eigen website.

Cases

Multisites