• steven 4
    Steven Lantinga
  • 21 februari 2019
  • 3 min. leestijd

Werken als front-end developer bij WeDevelop

In hartje Apeldoorn heeft WeDevelop een bruisende werkplek met een industriële uitstraling en moderne ruimtes. Een mooie locatie waar specialisten dagelijks met veel passie hun tanden zetten in innovatieve digitale oplossingen zoals: websites, business applicaties en integraties.

0D9A7078

Het team van WeDevelop ontwikkelt complexe maatwerkoplossingen voor diverse opdrachtgevers. Steven Lantinga is bij WeDevelop verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het zichtbare deel van de website, oftewel de voorkant. Steven: “Als front-end developer zorg ik voor de verbinding tussen het design en de programmatuur die nodig is om het online platform te laten functioneren.”  

Online ontwikkelingen gaan razendsnel

Steven is bijna veertien jaar in dienst bij het bureau en merkt dat de ontwikkelingen in webdevelopment de laatste jaren razendsnel zijn gegaan. “Omdat desktopcomputers plaatsmaken voor tablets en smartphones, blijft responsiveness belangrijk. Daarnaast vervaagt de grens tussen front-end en back-end. De voorkant gaat meer lijken op echte programmatuur waardoor een website steeds sneller wordt. Bijvoorbeeld bij de digitale oplossingen die wij voor installatiebedrijf Feenstra hebben ontwikkeld is dit essentieel. Ongeacht het device verwacht iedere bezoeker nu eenmaal dat de website snel laadt”, aldus Steven.

Ik ben trots op mijn werk voor de gymnastiekbond

Project

Naast de complexe online omgeving voor Feenstra heeft WeDevelop voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) dutchgymnastics.nl ontwikkeld. ”Ik ben trots op mijn werk voor de gymnastiekbond”, vertelt Steven. “Het is toch wel één van de leukste dingen in mijn vak om iets ingewikkeld mooi en logisch te laten werken in een browser op verschillende beeldschermformaten. Het platform voor de KNGU was echt een uitdagende klus waar je met het gehele team aan werkt.”

Het is belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen

Samenwerken in een relaxte omgeving; dat merk je als je het kantoor van WeDevelop binnenloopt. Steven: “We werken voor mooie opdrachtgevers en mijn werk is inhoudelijk leuk. Je krijgt veel vrijheid en er is weinig hiërarchie. Ook is er op kantoor altijd ruimte voor een lolletje.”

Bij WeDevelop vinden ze het belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen. Dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Steven: “Een ingerichte werkplek met apparatuur en licenties zijn natuurlijk geregeld. Maar we doen meer! Zo wordt iedereen die begint bij WeDevelop welkom geheten met een goodiebag en krijgt een buddy toegewezen die ze de eerste periode wegwijs maakt op de werkvloer.”

Door nieuwe medewerkers direct goed op te vangen, maken ze snel deel uit van het team van WeDevelop. Een team dat ook in de toekomst hard blijft werken aan de beste digitale oplossingen voor opdrachtgevers. “Ja, hard werken doen we zeker, maar altijd in een goede sfeer”, besluit de enthousiaste front-end developer.